Hopp til innhold

Demning: Manantalisjøen

Mantanalidammen i Mali ble påbegynt i 1981, og har gjort det lettere å drive jordbruk i regionen der den ligger.

1978
2004

Etter at dammen ble fylt opp mellom 1986 og 1988, har det blitt lettere å drive jordbruk. Det er nå bedre tilgang på vann i området, og resultatet av dette er lett å se på satellittbildet fra 1999.

Manantalisjøen på Bafingelva bidrar til å skape strøm og gir vann til landbruket i området.

Satellittbildene viser noen av forandringene som har skjedd med Bafinelvas elveløp siden Manantalidammen ble bygget. Dammen (merket med gul pil) ble påbegynt i 1981.

Satellittbildet fra 1977 viser hvordan elva tidligere buktet seg gjennom landskapet og etterlot seg mineralrik jord langs elveløpet, der lokalbefolkningen dyrket sorghum, som er et tropisk kornslag, og andre vekster.

Satellittbildet fra 1999 viser at dyrkningsforholdene har blitt bedre og at jordbruksproduksjonen har gått opp som en følge av et velutviklet irrigasjonssystem.

Sorghum er basismatvaren for over 100 000 familier som bor i området. Mantanalidammen brukes til vanning av et område på 2 550 kvadratkilometer, og har også ført til at det er mer vann i Senegalelva. Nå kan man reise på den mellom Saint-Louis, Senegal og Ambidédi i Mali. Foto: UNEP/Flickr.com

En dame bearbeider sorghum for å lage Kisra, som er en av basisvarene i lokalbefolkningens kosthold. Foto: UNEP/Flickr.com

Kilde: Atlas of Our Changing Environment

Lim inn på din egen nettside

Land

FN-sambandet © 2017