Hopp til innhold

Olje- og gassindustri: Green River

I tilsigsområdet til Green River, i USA, bygges det oljebrønner i et rasende tempo uten at man har fått på plass tilstrekkelige tiltak for å verne sårbare områder.

1989
2004

Over tre tusen oljebrønner (svarte prikker i midten av satellittbildet fra 2004) har foreløpig blitt godkjent i regionen.

Ressursrikt område

Upper Green River, landområdet Green River får vannet sitt fra, har med sine store olje- og gassreserver blitt et av hovedsatsningsområdene for olje- og gassindustrien.

Upper Green River ligger i steppelandskapet i Vest-Wyoming. Landskapet er vakkert, og regionen har både viktige kulturskatter og et rikt dyreliv. Området er vinterhjem for store flokker prærieantilope og muldyr som kommer fra høylandet i de to store nasjonalparkene Grand Teton og Yellowstone.

Utbyggingen går for fort

Etableringen av oljebrønner skjer i en voldsom fart. Utviklingen går 300 prosent raskere enn det Bureau of Land Management, som er en del av USAs innenriksdepartement, kalte en ”akseptabel utviklingsplan.”

De miljømessige kostnadene av en slik raskt eskalerende olje- og naturgassutvikling har man dårlig oversikt over, og miljøforkjempere presser på for å få på plass tiltak som vil beskytte regionens dyreliv, luft- og vannressurser.

Solnedgang over en av de mange oljebrønnene rundt Upper Green River i Wyoming. Foto: UNEP/Flickr.co

Kilde: Atlas of Our Changing Environment

Lim inn på din egen nettside

Land

FN-sambandet © 2017